woensdag 26 oktober 2011

Kris Dewitte - (Cineasten) Uit de schaduw & Kissing project

Tekst voor de uitnodiging voor de tentoonstelling van Kris Dewitte "(Cineasten) Uit de schaduw"en "Kissing project", deWillem3, Vlissingen 2010

Een fascinatie voor de beeldtaal van het witte doek en de praktijk van de fotografie, brachten KriDewitte binnen in de wereld van filmfestivals, filmsets en talloze filmsterren. Zijn indringende en expressieve zwart wit foto’s van o.m. David Lynch, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Viggo Mortensen, John Malkovich, Tilda Swinton vallen wereldwijd in de smaak met tentoonstellingen en boekuitgaven.

Voor de serie (Cineasten) Uit de Schaduw (in samenwerking met Open Doek, Turnhout) richt hij de camera op de filmmakers die zich vaak buiten de spotlight bevinden. De cineasten van de wereldcinema, wiens films op filmfestivals de harten van menig filmliefhebber sneller doen kloppen. Prachtige, intrigerende portretten van de grote namen van alle uithoeken van de wereld als Zhang Yimou, Jafar Panahi, Alejandro González Inñárritu, Walter Salles, Tsai Ming Liang. Uit de schaduw en in de kijker gezet in zwart/wit. Aangevuld met een heel recente reeks foto’s in kleur speciaal voor deze tentoonstelling.

Kissing Project is een intieme serie foto's van mensen die kussen. Iconen, filmmakers en artiesten lieten zich verleiden. De kus als het ultieme gebaar. De primeur voor Nederland, na de eerste tentoonstelling in Osaka, Japan en het Fotofestival van Knokke in België.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten